30 de gener 2011

Duatló de Folgueroles, 28è classificat: podia haver anat pitjor!!

Penúltima prova del circuit de Duatlons de Terra Endins, la de Folgueroles, una cursa on tenia esperances de fer una bona classificació, i que com em temia al final he notat molt aquest mes tant dolent que porto: lesió després de la Mitja de Vic, problemes estomacals, i amb la balança marcant un pes una mica més elevat que a finals d'any. Aquests últims dies he entrenat poc, una mica més bici que córrer, i potser per això ja he començat el dia una mica més tranquil i desmotivat, sense tants nervis com altres dies, una mica a l'expectativa de com em trobaria.
Aquest any érem uns 180 corredors, bastants menys que l'any anterior que era Campionat de Catalunya de duatlons de muntanya, però tot i això hi havia un bon nivell dels participants, com en Francesc Freixer que ha tornat a guanyar.
Començàvem amb 6km corrent, pràcticament calcats a l'any anterior, i on de seguida el fang ha fet acte de presència, i de fet ja no ens deixaria en tot el recorregut. Durant els primers metres ja he notat que corrent patiria, i no hi ha hagut manera de trobar-me còmode, patint molt de pulmons i cames i desitjant arribar a boxes per agafar la bici.
Després d'una transició una mica complicada, les bicis estàven tant juntes que quasi no la podia treure, tocava pedalar...i patir! La primera part del tram btt passava per on ja havíem passat corrent i era un camí entre dos camps totalment enfangat, on costava mantenir-se dret a sobre la bici. Després mica en mica el terreny millorava i s'anava enfilant i enfilant, sabia que podia adelantar gent i mica en mica he anat recuperant posicions, tot i que sense acabar-me de trobar còmode pedalant.
Després d'arribar pels voltants del castell de Sant Llorenç, començava la primera zona de baixada, i ens hem ajuntat tres que més o menys anàvem al mateix ritme i que ens anàvem alternant les posicions. Arribàvem a la zona de la Casilla, i zona altre cop de pujada per un corriol estret i baixada també molt perillosa pel fang i també una mica de neu, per tornar a pujar per un caminet molt dret i que m'ha matat, començava a notar-me molt tou. Aquí els dos companys de viatge m'han deixat enrera i ja no els he tornat a veure. De fet, la part final del tram btt els he fet en solitari, potser han set uns 6 o 7 km, sense ningú tampoc que vingués pel darrera, i ja he arribat a la zona de boxes. Quedàven 3 kms i altre cop passant per la pista mega-enfangada i que se m'ha fet molt llarga, fins que després ja anàvem planejant per acabar la part final en baixada fins l'arribada.
Al final he acabat amb 1h54', 3' menys que l'any anterior, i amb un regust amarg per tot plegat, però en fi, no sempre pot anar tot tal com un voldria. Ara quedarà la duatló de Centelles, el 13 de març, i abans hi haurà el campionat de Catalunya de duatlons de muntanya, el 20 de febrer a Sant Joan de les Abadesses, i a on no tinc clar si hi aniré.
Aquests dies intentaré agafar un bon ritme d'entrenaments a veure si puc acabar la temporada de duatlons amb una bona classificació, si no ho he comptat malament, en la classificació per punts del circuit Terra Endins hauré guanyat una posició i ara aniré el 9.

foto feta avui per la gent de FAM DE PEDAL

CLASSIFICACIÓ general d'avui.

1 comentari: