21 de novembre 2011

5ena duatló de Castellar del Vallès: 5è classificat...i millor temps parcial corrent!!


Ahir vaig disputar la 5ena duatló de Castellar, aconseguint la cinquena posició, i deixant-me un molt bon regust de boca, sobretot en el tram corrent, on fins i tot em vaig arribar a col·locar tercer durant uns km. Tot i el resultat, tinc clar que ahir era una duatló més de segona divisió, i a on faltaven els corredors habituals que acostumen a estar davant meu, però de totes maneres vaig disfrutar i molt del resultat.

El dia començava, per variar, amb la incertesa de si plouria o no, i amb la seguretat que si més no de fang i aigua en trobaríem, potser no tant com a Vallfogona, però n'hi hauria. Per sort, tot i ploure durant el viatge, mica en mica el cel es va anar aclarint i al final va fer un bon dia, amb una mica de boira en el tram de córrer. A les 9 h10' es donava la sortida, començant el primer tram de btt (17km). Aquest primer tram ha sigut molt "pisteru" i sense cap dificultat tècnica, ideal pels que entrenin molt per carretera, amb una primera part de pujada, per després baixar i arribar fins a la zona de transició. Han sigut uns km on m'he trobat una mica encarcarat de cames, i que he fet marcant el 9è temps parcial.

Després de fer el canvi a la zona de transició, 11'3km corrent, amb un perfil que pujava i fòrça, i a on creia que podia guanyar posicions. He començat a córrer, i ben aviat he adelantat 3 corredors, pujàvem per un corriol i m'he anat trobant molt bé. Abans d'acabar la primera part de pujada he guanyat dues posicions més, i començava un tram de forta baixada per pista, fins arribar a un punt on tornàvem a pujar per un camí més pedregós i tècnic. El cami era dret però podia córrer, i em trobava pletòric de cames i amb bona cadència. Arribo a un punt on em diuen "vas quart i els tens a 3 ' .." . Això em dóna un plus de motivació i encara apreto més. Ara sortim a una urbanització i segueixo corrent amunt per carretera asfaltada, trobo més gent i em diuen " tens el 3er a 30'' ..". Ostres, això pinta bé. Encara miro d'apretar més. Encaro la part final de la pujada per un camí més tècnic, i començo el tram de baixada. Segueixo per una pista, i quan m'acosto a un avituallament veig el 3er que estava bevent. L' atrapo i el supero, tot i que no l'acabo de deixar i el tinc a 100mts. Aqui he comès un error, perquè hauria d'aver intentat reservar-me una mica, i més sabent que ja no hi havia més pujada fins arribar a la zona de transició. Faig el canvi de sabatilles i agafo la bici, i comença l'últim tram btt, 15km, en una provisional tercera posició....i aqui ha començat el patiment. Els primers 4km han sigut els més durs, cara amunt i amb alguns trams una mica tècnics que m'han posat al meu lloc, patint molt de quàdriceps. De seguida m'ha adelantat el corredor que havia passat a la part final corrent, i quan creia poder mantenir el quart lloc, m'ha adelantat un altre corredor. Fins al final he anat regulant i buscant amb la mirada que no tingués cap més perseguidor, però he pogut arribat 5è sense més patiments.

Com a resum final, duatló molt positiva, i on em quedo amb el fet d'haver aconseguit el millor temps parcial corrent, traient més de dos minuts al segon millor temps...I em quedo també amb la sensació d'estar uns minuts corrent en tercera posició, és una sensació que fins ara no havia tingut mai, i crec que tardarà a tornar a passar, però que la vaig viure molt intensament. I potser demanar a la gent de l'organització que mirin de buscar un recorregut una mica més bttero, sobretot analitzant el primer tram, però res a dir de totes les altres coses (dutxes, rentat de bicis, pica-pica), tot molt correcte.

CLASSIFICACIÓ




La meva cara amb varicel·la abans de la dutxa....

2 comentaris:

  1. Carles, estas fet un crac, realment, les classificacions demostren el nivell que estas assolint aquest any amb les duatlons, FELICITATS!

    ResponElimina
  2. Ei, gràcies! Realment lo més important és lo molt que estic disfrutant, i tots el bons moments que estic acumulant. A veure si de cara a l'any que vé, vaig una bona planificació i puc posar el llistó més alt...

    ResponElimina