04 de setembre 2011

Duatló de Sant Feliu Sasserra, 19è classificat: una petita decepció.

Doncs ja està, ja hem encetat la temporada de duatlons, començant avui per la de Sant Feliu Sasserra, primera del calendari de duatlons de Terra Endins. I la cosa no ha anat tant bé com hagués volgut, amb molts problemes de rampes als bessons al tram btt i amb molt poca xispa a l'hora d' apretar a les pujades. De fet, sent una mica més optimista, crec que tinc molt clar quin ha estat el problema de tot plegat. Primer, crec que les darreres setmanes he fet moltes hores d' entrenament, molt volum però poques sessions de calitat, i a l' hora de la veritat ho he notat, amb molt poca frescura a les cames. I segon, allò tant típic de la falta de competició, l' última dutló va ser pel març a Centelles, i a principis d' abril vaig córrer la cursa de muntanya dels Gitanos, a Taradell. Des de llavors, zero competició i pocs entrenaments, i ho he notat.
Tornant a la duatló d' avui, dir que érem uns 120 corredors, i que el dimarts passat ja vaig estar fent el circuit btt que ja estava marcat, que era un pèl diferent al de l' any anterior. Els trams running eren iguals.
Per sort, el temps ens ha respectat, només una fina pluja abans de començar, que ha anat bé per mullar una mica la pols acumulada en bastants trams de pista.
Primer tram: 6,5km running. Aquests primers km corrent eren molt ràpids, sobretot al principi, i el cor se m' ha posat a mil, ja havia intentat fer un bon escalfament, però aquests començaments tant a sac no és pas el que més em va. Combinava pista amb algún corriol, i cap al final i havien un parell de bones pujades entre arbres, tot i que era impossible adelantar, i veies una filera de corredors caminant pacientment esperant trobar una mica d'espai per passar. Al final arribo a boxes un minut més ràpid que a la duatló del 2010.
Segon tram: 22km btt.Després de fer una transició prou ràpida, comencem a pedalar per pista per, després d'una baixada, enllaçar el primer corriol de baixada una mica tècnic. Hi havia un petit graó, i el corredor que portava al davant ha sortit volant fent una bona pirueta a l' aire. Un primer ensurt que et frena una mica, però que de seguida s' oblida i continues avall. El recorregut estava molt bé, crec que no era tant tècnic com el de l' any passat, amb una mica més de pista, però tot i això hi havia una bona baixada per trialera més o menys al km 15, i que avui l' he disfrutat bastant.
De seguida que han començat les pujades, però, ja he vist que patiria, no acabava de trobar el cop de pedal, i no em trobava gens còmode quan tocava patir cara amunt. I ben aviat, potser quan portava 8 o 9kms, m'han començat les rampes als bessons. Després d' una baixada i al tornar a pedalar, primer el bessó dret i després l' esquerra, m' han quedat totalment tensats. He tret els peus dels pedals i fins i tot he parat un moment, era incapaç de pedalar. No m'havia passat mai unes rampes tant fortes, i menys quant tampoc portava gaires km, sempre havia tingut petits avisos en les transicions o molt cap al final. Mica en mica m' he anat recuperant, i he tornat al meu ritme aparentment bé, tot i que patint perquè no em tornessin. A sobre he perdut l' estela dels que anàven davant meu i he quedat una mica en terra de ningú, una situació que no m' agrada gaire i que ja m' hi he trobat en més d' una ocasió. He anat tot sol fins arribar a la zona de transició, i amb un corredor que m'ha anat atrapant i que hem fet el canvi junts.
Tercer tram: 2km running.Intento fer la transició ràpida per no ser adelantat pel que acaba d' arribar just darrera meu, però de seguida veig que m' adelantarà, va molt més ràpid que jo i de seguida em passa. Jo em limito a arribar, ara si que no tinc ningú al darrera i la veritat és que acabo bastant justet.

En fi, la primera duatló ja és història i ara tocarà la de Bellmunt, on espero estar una mica més fi que avui. De fet, té unes característiques que em van molt millor, i on espero fer una bona classificació, com a mínim millorar la 28ena de l' any passat. I pel mig, el dia 11, vaig a córrer la cursa de muntanya que es fa a Vic, de 20 km i uns 800mts de desnivell +, que vull que em serveixi com un bon entrenament per Bellmunt.


CLASSIFICACIONS.

2 comentaris:

  1. NO esta tan malamente!!!!! a veure a Bellmunt:)

    ResponElimina
  2. A veure si em recupero, encara avui tinc els bessons carregadets, demà sortiré a provar què tal estic.

    ResponElimina