08 d’abril 2012

Tres dies i bastants Km

Després d'una setmana bastant pèssima, molt cansat després de la Cursa del Roc Gros i amb molèsties al tendó d'Aquiles dret, he pogut encadenar tres dies prou bons, si més no sumant moltes hores d'entrenament. I és que després d'uns dies on només havia trotat una mica i el temps tampoc acompanyava gaire, la meva Setmana Santa esportiva va començar divendres amb una bona ruta per carretera en bona companyia.


DIVENDRES: Roda-Hostalets d'en Bas-Anglès-Osor-Sant Hilari-Roda.


Després d'un bon sopar el dia abans a casa d'en Marc Camara, i una mica de catxondeo al Clot dels Romans, divendres al mati quedàvem a Roda en Xic, en Marc Camara, un servidor, i uns km en Jordi Padrós. La idea era fer una bona tirada i menjar alguna cosa pel cami, sense pressa. Vam triar aquesta volta que en Xic ja tenia pensada feia temps, i vam començar a enfilar cap a Cantoni, Condreu, i baixada fins als Hostalets d'en Bas, on en Jordi Padrós ens deixaria per fer ell sol la tornada per Bracons. Nosaltres vam seguir direcció Anglès, per una bona carretera ideal per rodar molt ràpid, llàstima del fort vent que ens acompanyava i que no ens deixava agafar una mitja més alta. Un cop a Anglès, ens desviàvem cap a la dreta direcció Osor, per després seguir fins a Sant Hilari. Son uns 25km per una carretera ideal per pedalar amb tranquilitat, molt sinuosa i ombrívola, no té gaire desnivell però si que té una pujada continuada. Aqui mica en mica vam anar incrementant el ritme, es va acabar la conversa, i va toca apretar les dents. Mica en mica en Xic ens va anar estirant fins a deixar-nos una mica enrera, sort que va tenir pietat i ens vam reagrupar, arribant tots junts a Sant Hilari, acompanyats per una pluja fina que mica en mica anava a més. Després de fer una paradeta per agafar forces tocava seguir pedalant, passant pel Pla de les Arenes, Collsesplanes i baixant fins a Sant Sadurni d' Osormort. Ja només faltava pujar fins a la Casilla, patint una mica sobretot en les primeres rampes, i després ja baixant tranquilament. Bona ruta d'uns 140 km i 2350mts de desnivell +.


una petita parada a Sant Hilari per agafar forces...

DISSABTE: Sant Vicenç-Coll de Duec-El Sot Gran-Sant Vicenç.

Ahir tocava córrer una miqueta, i tenia ganes de fer una mica de muntanya, últimament la tenia una mica oblidada en els entrenaments, i vaig triar un recorregut que l'he fet moltes vegades però que m'agrada molt. De Sant Vicenç t'enfiles vorejant el castell de Torelló, i tot resseguint la carena puges fins al Coll de Duec. Primer volia pujar fins a Bellmunt, però vaig pensar que seria massa i vaig baixar per la pista de Saderra per després enfilar-me a l'esquerra direcció el Sot Gran. Les cames anàven bé, però com que tenia una mica de molèsties al tendó d'Aquiles, he preferit baixar fins al cotxe i no forçar. Al final 14km i uns 500 de desnivell+.


DIUMENGE: Roda-Oristà-Sant Feliu Sasserra-Avinyó-Artés-Moià-Taradell-Roda.


I avui diumenge, més carretera. Ahir havia pensat fer una ruta més llarga, però que queda pendent, i després de llevar-me i mirar a Wikiloc algunes rutes d'unes 4 h, he trobat aquesta que al final és la que he fet. És un recorregut sense cap pujada molt forta, només petites pujadetes que es fan bé, però que té una zona que se m'ha fet especialment carregosa. Fins Artés molt bé, només una zona de pujada a la carretera d'Olost, i també quan arribes a Sant Feliu Sasserra, la resta molt ràpid i sense trànsit, només el vent molestava una mica. I a partir d'Artés, la carretera va picant amunt, amb algún tobogan i alguna recta inacabable, i fins a Moià se m'ha fet llarguiiiissim...Sort que després de Moià només faltava arribar al coll de la Pullosa i baixar cap a Roda passant per Tona i Taradell. Al final 109km i 1450 de desnivell +.


on hi hagi un bon tall de coca....



01 d’abril 2012

Cursa del Roc Gros, 20è classificat: dia per oblidar!!

en Jordi Alsina, al graó més alt del podi.
Primer de tot felicitar a tota l'organització de la Cursa del Roc Gros: un recorregut molt xulo, molt ben marcat, amb uns bons avituallaments i uns bons obsequis (la pizza ja l'estic digerint!!), i fòrça dura, sobretot la pujada a les antenes, que avui m'ha matat. Espero que sigui una cursa amb continuitat.

I pel que fa a mi...dels dies que pitjor he acabat una cursa, totalment desfondat i uns últims km patètits, perdent molts llocs i sense fòrça a les cames. Tota la setmana patint pel meu genoll, tocat encara per la mitja marató del Congost, i avui no m'ha donat cap problema, avui no he anat bé i no hi han excuses. Potser també pot ser que he encadenat moltes curses, i des del 26 de febrer fins avui, han caigut tres mitges maratons de muntanya i una duatló....potser massa en molt poc temps, no tinc el cos acostumat a competir tant.

Tot i això, la cursa havia començat prou bé i durant els primers km anava bastant còmode, ajuntant-nos un grupet d'uns 5 corredors, que ocupàvem del 9 al 13è lloc. Anàvem alternant posicions, fins que ha arribat la mare de totes les pujades...es pujava a les antenes de Collsuspina, un tram quasi vertical i que a més era cronometrat i amb premi pel més ràpid( en Jordi Alsina!), i jo me les prometia molt felices i pensava que podria guanyar algun lloc. Res més lluny de la realitat. De seguida he vist que no anava, i amb prou feines podia pujar caminant, la calor apretava i mica en mica anava perdent gas. Al final he arribat a dalt, i tocava planejar i fer la forta baixada, tram que coneixia perquè es fa a la duatló de Centelles. Aqui ja no anava i poc a poc se m'han anat acostant corredors que m'han anat passant sense opció de seguir-los. He passat d'anar el 13è a 14è....15è...16è...Per arrodonir-ho els km finals fins als Hostalets eren per pista...se m'han fet eterns! Encara he perdut 3 o 4 llocs més per acabar en la 20ena posició, tampoc està tant malament però sincerament m'esperava estar una mica més amunt.

I a destacar la nombrosa participació del club Atlètic Torelló, encapçalada per en Jordi Alsina, el flamant guanyador, i que en conjunt hem estat tots bastant endavant a la classificació.