25 de febrer 2009

Roda-Mont-Rodon-Puiglagulla-Roda(47kms)


Després de que ahir fes una sortida tranquileta,avui volia una mica més de dificultat en quant a desnivell,i he dividit la sortida en dues parts.Primer volia rodar tranquilament per les pistes que,després de deixar la plaça Osona de Vic,travessen Mont-Rodon i creuen la carretera que va de Taradell als Hostalets.El problema ha estat el vent,que bufava molt fort de cara i la veritat és que m'ha desmoralitzat bastant,no hi havia manera d'avançar!Després de creuar el riu Gurri pel pont del Molí dels Sors,aquí ja ha començat lo millor,amb uns primers metres que són molt tècnics,amb molta roca i desnivell,que van a parar a una pista més bona i ample,fins al collet de guaitallops i el del vilar,on he anat fent petites sèries i intervals.M'he notat les cames bastant fresques,comparat amb la setmana passada,i podia exprimir-me força abans de començar a notar l'àcid làctic als quàdriceps,una sensació que m'encanta.Després de passar per Puiglagulla he tornat a desfer part de la ruta d'ahir i he tornat a passar per la Carena(es nota que m'agrada!!).Demà una mica de gimnàs(bodypump,com no!),i suposo que diumenge sortiré amb una colla que hi he conegut,tinc ganes de compartir experiències amb més gent,últimament estic en plan El Llanero Solitario!!

un kit-kat a puiglagulla...

24 de febrer 2009

Avui ja he pogut comprovar que la gent s'ha cregut això de que s'acaba l'hivern,i m'he trobat amb una autèntica allau de gent practicant esport:Jubilats caminant,gent corrent,gent amb bici,gent passejant el gos...la veritat és que hi ha gent que viu molt bé(com jo!!)i té temps per disfrutar.
Aquesta tarda ja he arraconat les malles d'hivern,que ja em molestaven molt,i he encetat la temporada de pantalons curts+perneres,i realment s'agraeix,notava les cames molt més lleugeres.He enfilat cap a Sant Julià i he resseguit el cami de La Carena,d'anada i tornada,i he disfrutat moltíssim,em notava molt fort i amb potència,podent aixecar la roda de davant per passar segons quins obstacles,i això és bon senyal...Després he fet una volteta pels voltants de Folgueroles i el salt de la minyona,i cap a casa després de 46kms poc exigents.

com he disfrutat per La Carena!!

22 de febrer 2009

Roda-Pantà de Sau-Rupit-Tavertet-Roda

Dia post-Carnaval on creia que no seria capaç d'aixecar-me.Precisament tota la rua de Torelló acaba just a darrera casa meva,i si volia dormir....
Al final però m'he llevat i he anat cap a Roda a buscar la bici,tot comprovant l'estat dels carrers després de la festa d'ahir:ampolles,pixades,restes de disfresses....uff!!
Avui volia fer una volteta llarga,seguint una ruta que ja he fet més d'una vegada i que m'agrada perquè deixa rodar molt,amb poca dificultat tècnica,i he anat direcció Folgueroles i el castell de Sant LLorenç,on enllaço amb la carretera de Vilanova de Sau i per pista fins Sant Romà i el pantà de Sau.Aqui agafo la pista que puja fins a Rupit,són 14kms bastant trenca-cames,però de bon fer i amb unes vistes dels cingles de Tavertet impressionants.

Després de deixar Rupit,m'enfilo pel corriol que enllaça amb la pista que va a Tavertet passant per l'Avenc,i disfruto d'unes fantàstiques vistes de tot el Montseny,que sembla una illa enmig d'un mar de boira que ho tapa tot.

Quan ja es deixa Tavertet,la pista s'enfila cap a Cantoni,les forces m'acompanyen tot i portar ja 50kms a les cames i apreto una mica,notant-me bastant fresc i amb energia per pujar molts trams dret i amb força.Després de Cantoni ja és tot baixada,i ara toca disfrutar,tot i que jo no sóc gaire de baixades,però també s'agraeix això de no haver de pedalar gaire...Acabo amb 73kms i 4h30m sobre la bici,una bona sortida.

18 de febrer 2009

Tot i que ahir vaig fer una bona tirada,avui he tornat a agafar la bici i he fet 43kms.O sigui,que amb dos dies he sumat 113kms de btt...déu n'hi do!He enfilat cap a Cantoni,en una dia radiant i amb una temperatura que m'ha fet suar com feia temps ,i que ha fet que m'acabés tot el bidó d'isostar.Això si,carregadíssim de quàdriceps que ha fet que patís una mica en les últimes rampes de Cantoni.
Després he fet una baixada ràpida cap a l´Esquirol i he enfilat fins a la Cavorca,baixant fins a Sant Pere i agraint de no trobar el fang de fa uns dies,em sembla increïble com s'ha assecat tot,fins i tot he arribat a casa amb un ditet de pols a la bici.M'estic acostumant a rodar en sec i quan torni a ploure...espero que tardi,ara ja tenim els pantans plens!
Ara tres dies de descans de bici,i diumenge tirada llarga.

A la Cavorca,amb la meva ombra de testimoni

17 de febrer 2009

Ja ensumo la primavera!

Doncs si,la veritat és que ja porto uns dies en què estic notant que el temps ja canvia,
surto a pedalar a la tarda i el solet fa que tingui ganes de treure'm roba,em molesta tot,i això és
síntoma que l'hivern s'acaba.No vull pecar d'optimista,però crec que,apart d'alguna glaçada
nocturna,ja podem dir que hem finiquitat l'hivern....i s'agraeix!
Després d'un cap de setmana en blanc(hi havia coses que valien més la pena.....i tant que si!!!),i després d'un dilluns on vaig estar cap a una hora al simulador d'escales i amb la meva obligada classe de bodyump(on per cert cada dia rendeixo més),avui he rodat 70kms per la zona de Folgueroles on dono voltes a un circuit de 4kms de pistes.Avui si que estava el terreny tot sec i,literalment....volava!!M'he trobat amb molta agilitat i cadència a les cames,em sembla que si no s'hagués fosc podria haver fet 100kms ....

13 de febrer 2009

Apretant una mica

Després de que dimecres hagués fet 60km sense cap dificultat,només rodar i rodar,avui he volgut fer un treball més específic per guanyar en potència i he treballat fent algunes sèries
Quan ja portava una horeta de calentament,on he passat per la meva habitual ruta que em porta fins a Sant Marc i baixa fins a St Julià i Folgueroles,he enfilat decidit cap al salt de la minyona.He anat pujant combinant 4minuts de pujada a tope amb uns 3 minutets de relax,i així fins arribar a dalt bastant trinxat,amb les cames carregades encara de la sessió d'ahir al gimnàs.
Baixada ràpida pel darrera i torno a afrontar la pujada,aquest cop fins a la meitat,amb un parell de sèries més fins que els meus quàdriceps han dit prou. Al final 46km i amb bones sensacions.
Per cert,en aquests dies a la tarda,quan surt el sol i fa una mica de caloreta,trobo que la roba em fa nosa,sobretot en plena pujada i quan apreto de valent.No sé,em treuria roba,però després de seguida agafes fred en alguna raconada on no hi toca el sol,i quan et tornes a abrigar torna a sortir el sol i tornes a tenir calor....que complicat que és!!Espero que aviat em pugui treure la jaqueta d'hivern,em noto més pesat de lo que realment estic.

una de les zones més dures de la pujada

cansat,contemplant la magnífica vista

11 de febrer 2009

Rodant i rodant


Avui tenia moltes de ganes de rodar,fer quilòmetres sense desnivells ni complicacions del terreny,i he acabat fent 60km per pistes del voltant de Folgueroles,on segueixo una ruta d'uns 4 kms.És un terreny molt planer i de pista ample,tot i que amb alguna zona una mica enfangada,i que m'ha permès moure'm en la zona "cremagrasses",entre 120/150 pulsacions per minut,patint per les quatre gotes que m'acompanyaven al principi,però que al final encara m'han deixat veure el sol.
Per cert,és curiós com en dies com aquest,comences a pensar i pensar i el que al km. 15 era blanc,al km.40 ja és negre...ja ho diuen molts esportistes que moltes decisions importants de la seva vida les han près durant les hores i hores d'entrenament.Realment tens temps de pensar molt i molt!!
rodant i pensant

08 de febrer 2009

Bellmunt X 2 = un bon entrenament !!

Doncs què millor que un diumenge esplèndid per agafar la bici i pujar dues vegades a Bellmunt,feia dies que no entrenava tanta pujada i tenia ganes d'exprimir-me una mica.Això si,m'ho he agafat més o menys tranquilament,no volia passar-me d'intensitat i acabar acumulant massa àcid làctic i començar el dilluns rebentat.
La primera pujada l'he fet amb 47'30'',he anat amb una cadència altíssima,no volia quedar clavat en cap moment,era un primer tanteig després de molt temps i volia calentar bé els motors.Després de menjar el plàtan i la barreta de rigor,baixada a Sant Pere i ara si comença una pujada més seriosa.Aquest cop he pujat amb 41',he apretat una miqueta més i estic content de lo sencer que he arribat a dalt.La veritat és que Bellmunt m'agrada molt perquè a l'estar la carretera asfaltada,i tenir una pujada forta però molt regular,et pots centrar en pedalar i no patir en trobar pedres,fang,xargalls...ideal per entrenar!
Per cert,impressionants les vistes d'avui,una dia claríssim gràcies al vent,on es veia majestuós tot el Pirineu,Cabrera,Montserrat,en fi,sense paraules.

05 de febrer 2009

DE 42 en 42


La casualitat ha volgut que avui tornés a sumar la xifra exacta de km.a sobre la bici que ahir,42,i m'he imaginat com estaria ara en cas que fos un corredor de fons i no un ciclista:tirat a casa amb un suero enxufat al braç i agafant la baixa laboral per incapacitat física total,dues maratons seguides deuen ser una cosa díficil d'imaginar(i suportar).


Avui he anat fins a Folgueroles i allà he fet una part del circuit de btt que van fer a la duatló de principis d'any,amb un terreny encara molt enfangat que t' obligava a fer malabarismes per no caure lateralment i on patinaves si apretaves massa......no vull ni pensar amb el que es van trobar l' 11 de gener,cinc dies després de la nevada!Després de sortir d'aquesta zona he fet una horeta per pistes més bones i així anar sumant quilòmetres.


He acabat el dia anant al gimnàs i fent una classe de bodypump,cada dia disfruto més i mica en mica vaig afegint pes en tots els exercicis.Ara mateix estic mort!


Ara venen dos dies on vull descansar,s'ha d'aprendre a escoltar el cos i ara mateix m'està dient que em relaxi una miqueta...



04 de febrer 2009

I si visqués a Tarifa?

Això és el que m'anava preguntant aquesta tarda,quan em trobava enmig de fortes ventades,i maleïnt el fet de veure'm frenat i avançar a pas de tortuga...Realment, el vent és un dels pitjors enemics,junt amb el fang,dels btteros,i m'agradaria conèixer gent de zones ventoses tipus Tarifa o a l'Empordà,per saber com carai s'ho fan per entrenar i no perdre els nervis ni la motivació tot lluitant contra aquest fenòment tant emprenyador. Costa molt trobar la combinació de plats/pinyons ideal,potser em faria falta un màstil i una vela per aprofitar quan bufa a favor?(Ja,ja,ja).
Al final avui he fet 42km força planers pels voltants de Sant Julià i Folgueroles,m'he trobat amb les cames àgils i descansades i és que feia una setmaneta que no agafava la bici,només alguna classe de bodypump pel mig i poca cosa més.
per la ruta dels molins