27 de gener 2009

Tornant a pujar a Cantoni


Per fi he tornat a pujar fins a Cantonigros,tenia ganes de tornar a pujar pel Cabrerès ja que entre nevades i pluges,a veure qui era el valent que desafiava el fang i en sortia ben parat.Avui però,la cosa estava molt millor,sobretot gràcies a la poca pluja dels últims dies i les ràfegues de vent que ho han assecat una mica tot.

He pujat a un bon ritme fins a l' Esquirol,sense apretar massa,però fins a Cantoni se m'han entrevessat una mica les últimes rampes...què hi farem!De baixada he passat per la casa del Feu,i cap a Sant Pere per la Cavorca,on mica en mica les cames han entrat en calor i ja m'he trobat com a mi m'agrada.És curiós a vegades,com fins que no portes una bona tirada les cames estan una mica vagues,no acompanyen,però després...et damanen més i més.Però no he apretat gaire,demà vull més guerra.

Bellmunt,sempre amenaçador

22 de gener 2009

"Ja s'hi coneix amb el dia"

Aquesta frase és la que més escolto(i també dic)aquests dies,i avui ho he pogut comprovar personalment.He fet una sortida de 2'5h,on he volgut rodar i rodar,sense massa desnivells,i on he acumulat uns 45kms.M'he fet una espècie de circuit pels voltants de Folgueroles i Sant Julià,amb l'únic objectiu de seguir acumulant kms i experimentant sensacions a sobre la bici.Patia perquè ahir vaig tornar a jugar a pàdel,i tenia el mal record de la setmana passada,no podia amb la meva ànima.Avui però,tot ha sigut diferent,i m'he trobat com feia mesos no em trobava.Em notava àgil,pujava i baixava pinyons i disfrutava,podia fer el que volgués que les cames m' acompanyaven,amb potència i cadència....com difruto a sobre la bici quan em noto bé!
He arribat a casa quasi a les 6 i quasi fosc,content, i amb ganes de més guerra.I ho he celebrat amb una nova sessió de bodypump,castigant les cames i el cos en general.Demà descans!

ja era hora que s'allargués el dia...

18 de gener 2009

Roda-El Brull-Puiglagullla-Roda,68km

Avui si que per fi he fet una tirada llargueta,amb el handicap del fang,com ja m'estic acostumant,però amb amb un bon feeling a sobre la bici.La sortida l'he dividit en dues parts,una de rodar en terreny bàsicament plà,i l'altre molt més exigent,pujant a Puiglagulla i fent la carena fins a Sant Julià.
El dia no era especialment fred,només una mica de boira,i he tirat direcció Vic per anar a buscar el camí rural que,passant pel castell de Montrodon,va a sortir a la carretera que va de Taradell a els Hostalets de Balenyà.
castell de Montrodon

Després de creuar la carretera he seguit les marques del GR i he arribat fins a Seva,on en principi volia donar mitja volta.Allà he vist que el GR continuava i m'he decidit a seguir-lo,passa per un camí totalment ciclable i arriba fins el Brull,tot i que l'últim tram és d'un fangueix considerable i amb algunes clapes de neu.
Aquí si que giro cua i desfaig el camí fins arribar i creuar el pont del Moli dels Sors,on comença un tram tècnic,molt pedregós,que porta a una pista més ample i que s'enfila decidida fins que després d'uns quants "tobogans" arribo a Puiglagulla.

pont del moli dels Sors


Aquí les forces ja estant justetes,i ,tot i que volia fer alguna pujadeta més ,decideixo passar per la carena fins a Sant Julià,i anar ja cap a caseta,no vull passar-me perquè feia dies que no pedalava tant.Si a això l'hi sumem la dificultat i el desgast de pedalar sobre fang,crec que per avui ja n'he tingut prou.

Havia de patir o no?

15 de gener 2009

Pàdel+ciclisme=caca de la vaca

avui si que he patit!

Aquesta cara podria definir perfectament el meu estat físic quan he acabat de pedalar aquesta tarda:brut, i trinxat com feia temps no em trobava.Ahir vam anar a fer una horeta de pàdel amb companys de la feina,i no em pensava que afectaria tant al meu rendiment.Volia fer una bona tirada per anar sumant km,i al final tot ha acabat en 2h de suplici.El meu cos volia però les cames han dit que no.Suposo que el tipus d'exercici és molt diferent i no ho he assimilat,fins al punt de desitjar arribar a casa com més aviat millor,no parava de pujar pinyons ...i no podia!Quina frustració,per favor.
Tema apart el fang,impressionant lo malament que estan tots els camins,corriols....tot!!Costarà molt que s'arreglin,la veritat és que desmoralitza una mica,però què hi farem.
Quan he arribat he anat al gimnàs a fer bodypump,una horeta intensa i els meus quàdriceps i bessons cremant i demanant pietat:però m'encanta!

13 de gener 2009

Que torni el bon temps!

Per fi he tornat a agafar la bici,8 dies sense pedalar són molts,i només havia fet una classe d'spinning i dues de bodypump.Ha set una setmana molt dolenta entra neu i aigua,i per fi sembla que el temps ens acompanyarà,apart de que ja es comença a allargar el dia i s'agraeixen aquests vint minutets més.
He volgut fer un recorregut "fàcil" i planer,tot i que avui ha sigut una lluita constant contra els elements.La neu fosa +aigua de pluja+roderes de tot tipus de vehicles ,convertien qualsevol pista fàcil en una acumulació de fang com feia temps que no veia.
Després de passar per sant Marc i baixar a St.Julià he fet un tram per on van passar diumenge a la duatló de Folgueroles,on he imaginat lo malament que ho devien passar,tal com ho he passat jo,després de patinar i caure tontament al mig d'un bassal.Després d'això i amb un fred de peus que em moria,de dret cap a caseta,només han set 38km però ja n'he tingut ben prou.

"foto-resum" de la sortida d'avui

08 de gener 2009

Resignat al gimnàs

Doncs com que està tot nevat,fa fred,i és millor esperar que el temps es calmi,aquests dos dies els he passat al gimnàs,que tampoc cal posar en perill la salut.Ahir vaig fer un classe d'spinning,una classe on van començar a sortir els torrons pels poros de la pell,i avui fet mitja horeta de simulador d'escales i una classe de body pump.El body pump és la classe ideal pels que cada dia ens avorrim més fent rutines a la sala de peses,consisteix en uns 5o minuts dividits en 10 cançons,on en cada una treballes un grup muscular diferent,i on pots acabar realment trinxat....com ha passat avui!Masses dies sense aixecar ni un kg..

Sembla que la previsió per demà torna a senyalar neu,o sigui que em sembla que aquest cap de setmana tocarà deixar la bici al garatge...En fi,ja m'hi estic acostumant.

classe de bodypump

05 de gener 2009

Roda-Sant Sadurní d'Osormort-Vilanova de Sau-Els Muns-Roda

Avui si que per fi he pogut fer una tirada més llargueta,de les que m´agraden i que et deixen el cos ben buit.He tirat fins a Folgueroles i he enfilat fins al casol de Puigcastellet fins arribar al coll del Portell.



Des d´aqui he baixat directe a Sant Sadurni d'Osormort,amb un terreny molt erosionat per les últimes pluges,tot ple de branques trencades i pedres soltes,i,en arribar a una pista més ample,el camí molt danyat per les roderes dels 4x4 dels caçadors.Al final he anat a parar a sota de l´eix transversal i ja he agafat un tram de carretera que m'ha portar al pont de malafogassa.

Després de fer una paradeta he enfilat direcció Vilanova de Sau(déu n'hi do la pujadeta!)i he pujat fins al Parador de Sau tot resseguint el pantà,bastant ple,amb un ritme cansat però constant.A partir d'aquí si que han començat 3km d´autèntic calvari...He enfilat cap als Muns per la pista del darrera i el fang no m´ha perdonat.No ho semblava,però mica en mica m´anava quedant frenat fins que la roda del davant ha dit prou i he quedat literalment parat.Amb l'ajuda d'un pal he anat traient el fang i he pogut continuar,això si,a ritme de tortuga malalta,com patinava tota la bici!



Quan per fi he començat a baixar m'he trobat amb la segona dificultat del dia:tot d'arbres,branques,troncs..al mig del cami com si un tornado hagués passat per allà.La bici a coll un parell de vegades i vigilant amb les branques trencades que penjaven,que els meus ulls no tenen recanvi...

Al final 62km,4'5h a sobre la bici i demanat que torni altre vegada el bon temps,prou ja d'aigua i fang...

03 de gener 2009

Feia dies que volia tornar a sortir a caminar,i avui he pujat fins a Bellmunt.Vull fer-ho regularment per poder reforçar una mica els meus genolls,(sobretot l´esquerra ,que em dóna algún petit problema)tot i que no puc forçar massa per culpa de l´artritis que m´afecta al peu dret i que no em permet masses alegries.

He deixat el cotxe a sobre la casa de La Redorta i he enfilat pel dret fins a dalt de tot amb 35' i trobant-me bastant bé i sense gaires molèsties,potser més al baixar,que és quan els genolls pateixen més.Al tram final m'ha acompanyat la neu,que n'hi havia bastanta,i la boira tot i que no feia gaire fred.Quatre estiraments i cap a casa,que tampoc calia apretar més,feia moltíssim que no caminava...